Vanemlike oskuste sotsiaalkampaania “Tark vanem”

Olime TAI suhtekorralduspartneriks vanemluse teemasid käsitlevas kampaanias “Tark vanem”.

Kampaania eesmärgiks oli rääkida enam igapäevastest vanemluse ja lastekasvatusega seotud teemadest ning murekohtadest, sealhulgas näiteks valetamisest, varastamisest, lapsega reeglite kehtestamisest, läbirääkimistest ja lapse kiitmisest. Käsitlesime argipäevaseid olukordi, mis võivad pea igal lapsevanemal n-ö juhtme kokku jooksutada.

Mida ja kuidas tegime:

Lisaks traditsioonilistele meediakajastustele (eksperdi nõuandepaneel Postimehe Tervise rubriigis, lastepsühholoogi intervjuu “Terevisiooni” otsestuudios jne) keskendusime 12 õppevideole, mis lähenesid neile teemadele laste vaatevinklist.

Kõik 12 videot läksid eetrisse ETVs laupäeva- ja pühapäevahommikutel, kui paljud pered on televiisorite ees. Koostöös ajakirjaga Pere ja Kodu kutsusime lapsevanemaid Facebookis üles jagama oma lastekasvatamise nippe ja näpunäiteid. Vanemluse teemadel kirjutas ka Eesti tuntuim pereblogija Mallukas, kes avas oma blogis selliseid teemasid nagu laste tunnustamine ja nutisõltuvus ning andis nõu, kuidas vanemana ennast motiveerida ja keerulistes olukordades positiivsust säilitada.

Lisaks õppeklippide võimendamisele läksime ka ise kaameraga tänavale, et uurida, mida tõelised eksperdid, lapsevanemad, laste kasvatamisest arvavad. Mis valmistab neile rõõmu, millised on suurimad murekohad ja takistused ning kui tihti teistelt nõu küsitakse?

Videod panime “Targa vanema” Facebooki-lehele ja saatsime online-meediale.

Sarnased projektid

Näita kõiki töid

Metalli 3, 10615 Tallinn, Estonia
+372 610 5800

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru